Terug naar Medewerker

Peter van Essen

adviseur

Peter van Essen (1962) heeft op veel bijzondere plekken gewerkt. Daarbij is hij als politieofficier in de meest merkwaardige situaties beland. In vervolg op zijn politieloopbaan is hij na de vuurwerkramp overgestapt naar de gemeente Enschede om mee te helpen die gemeente weer op de rit te krijgen. Na zeven jaar in directiefuncies is hij vervolgens als adviseur en interim-manager zijn wetenschappelijke belangstelling (naast zijn werk ook algemeen sociaal wetenschapper geworden) gaan verbinden aan zijn resultaatgerichte inzet als professional.

Zijn bijdrage aan het tackelen van lastige kwesties kenmerkt zich door rust, overzicht en oplossingsgerichtheid. Peter is aimabel, betrokken en gefocussed. Zijn soms onorthodoxe benadering baseert hij niet alleen op eigen inzicht en ervaring, maar ook op  zijn ‘luistervaardigheid’. Dat benoemen mensen waarmee hij werkt als misschien wel zijn grootste kwaliteit.

Richten, organiseren en presteren, dat is waar Peter graag zijn ‘toegevoegde waarde’ levert als adviseur, interim en coach. Peter is gecertificeerd om Management Drives® toe te passen.