Wubbo Tempel

adviseur

24-5-2016

Wubbo Tempel (1959) brengt met zijn brede ervaring in bedrijfsleven èn openbaar bestuur resultaten in complexe veranderingsprocessen.

Voor zijn binnenkomst bij WagenaarHoes was Wubbo waarnemend burgemeester (van Hellevoetsluis). Eerder was hij wethouder en gemeenteraadslid en werkte hij als journalist bij NRC Handelsblad en als directeur in uitgeverij en opleidingen, onder meer als directeur van Boertien en Partners. Wubbo heeft tevens ervaring met werken in internationale culturen via directiefuncties in Frankrijk en Italië.

Wubbo is van origine Wagenings bedrijfskundige. Als organisatieadviseur of interimmanager brengt hij zijn in het bedrijfsleven geleerde doelgerichtheid mee naar alle werkomgevingen. In overleg helpt hij bepalen of en hoe doelen van de organisatie moeten worden aangepast, welke acties nodig zijn en hoe ze uitgevoerd kunnen worden, en hij helpt bij het helder formuleren en uitdragen van de nieuwe perspectieven, zowel intern als extern. Hij gebruikt graag communicatie als instrument – vanuit zijn achtergrond als journalist en vanuit zijn ervaring als directeur en leidinggevende.

Wubbo is analytisch ingesteld en niet bang voor cijfers. Mensen die met hem werken  vinden hem een integer en authentiek mens, en een aardig en laagdrempelig persoon. Wubbo is ook coach van individuen en van groepen. Daarnaast is hij een ervaren dag- en vergadervoorzitter.

Deel deze pagina