Stavros Zouridis

adviseur

Stavros Zouridis (1968) is binnen het WagenaarHoes-team een bijzonder adviseur: hij combineert het advieswerk met de wetenschap in twee banen. Naast zijn werk voor WagenaarHoes bekleedt hij een leerstoel Bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg.

Zijn fascinatie als jurist en bestuurskundige voor wetenschapsmethodologische vraagstukken verbindt hij met praxeologisch inzicht. Stavros motto: “Niets is zo praktisch als een goede theorie. En niets is zo theoretisch als een goede praktijk.”

Hij richt zich bij WagenaarHoes vooral op strategische trajecten op het snijvlak van politiek, bestuur en organisatie (strategische visies, toekomstverkenningen, strategieconferenties). Stavros is niet alleen bekend met de Haagse departementen (o.a. als oud directeur Strategie van Ministerie van Justitie), maar heeft ook veel plezier in het werk op lokaal niveau, waar hij onder andere gemeenteraden en colleges van B&W met raad en daad terzijde staat. Zijn stijl ervaren anderen als open, nieuwsgierig en betrokken; het is een genot om met hem te werken. 

Deel deze pagina