René Hooijdonk

adviseur en vennoot

René Hooijdonk

René Hooijdonk (1952) heeft als bestuurswetenschappelijk econoom een sterk trackrecord als manager van complexe veranderingsvraagstukken.

Voordat hij overstapte naar WagenaarHoes heeft hij functies vervuld bij de provincie Noord-Brabant, het Ministerie van Economische Zaken en de gemeente Delft. René is gepokt en gemazeld in bestuurs- en bedrijfsvoeringsvraagstukken. Hij is een nuchtere adviseur, die zijn advies- en interim-opdrachten met grote deskundigheid en gevoel voor verhoudingen uitvoert. Ook verzorgt hij met plezier opleidingen op het gebied van bijvoorbeeld organisatieverandering en control-cultuur.

René werkte als adviseur, bijvoorbeeld bij intensivering van de samenwerking en fusie van gemeenten in Noordwest Friesland, en als interim-manager, bijvoorbeeld bij Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, gemeenten Delft, Zoetermeer en Amsterdam. Daarnaast acteerde hij als vennoot jarenlang in de functie van directeur van WagenaarHoes.

Vanwege zijn brede achtergrond wordt René ook gevraagd als coach en ondersteuner van het (top)team of de leider van het veranderingsproces.

René is gecertificeerd om Management Drives® toe te passen.