Paul Overakker

adviseur

Paul Overakker (1963) leidt als adviseur stevige verandertrajecten in het lokaal bestuur. Hij combineert in visietrajecten en strategieontwikkelingsopdrachten twee talenten: een sterke procesaanpak en stevige inhoudelijke bagage om concrete resultaten te boeken.

Zijn studie Bestuurskunde aan de Universiteit Twente gaf hem een vliegende start in de adviesbranche bij enkele gerenommeerde bureaus, waarna hij jarenlang als manager opereerde, o.a. als directielid van de dienst Maatschappelijke Ontwikkeling bij de gemeente Enschede. Paul heeft daardoor oog en oor voor moeilijke kwesties waar bestuurders en managers in de publieke sector mee te maken hebben. Hij is als adviseur en mens betrokken, enthousiasmerend, verbindend en tot the point, gericht op het sterker maken van mensen en organisaties in het publieke sector.

Paul heeft naast zijn allround management en advieservaring met name achtergrond en ervaring in het sociaal domein en de culturele sector. Hij begeleidt als procesmanager regelmatig samenwerkingsvraagstukken. Daarbinnen heeft Paul specifieke kennis en ervaring opgedaan met conceptontwikkeling, functietransformatie en herbestemming van oude en monumentale gebouwen. Paul is bij deze onderwerpen gericht op het ontwikkelen van creatieve en realistische oplossingen voor complexe vraagstukken en organiseert de verbinding tussen betrokken partijen.

Deel deze pagina