Luuk Verburgh

adviseur

Luuk Verburgh (1958) is een zeer ervaren ‘no nonsense’ consultant, die met beide benen op de grond staat. Complexe strategische vraagstukken kan hij overzichtelijk maken, met oog voor detail.

Hij gebruikt daarvoor graag de inbreng van de diverse stakeholders vanuit de organisatie om te komen tot een gedragen strategie. Luuk heeft een stevig trackrecord als projectmanager van grote complexe projecten met langere looptijd. Bij financial services (retail en private banking) en media, maar ook bij productiebedrijven voelt hij zich zeer thuis. Na zijn start in de accountancy bracht zijn managementloopbaan hem bij onder andere bij Interpay en ING. Vanaf 2000 tot aan zijn komst bij WagenaarHoes was hij als senior consultant actief bij Berenschot. Luuk weet, als Master of Management Consulting (VU Amsterdam), hoe hij de kopzorgen van het management kan vertalen naar creatieve en innovatieve oplossingen die resultaat opleveren.

De bedrijfsmatige aspecten van strategietoetsing (second opinion, opstellen van alternatieven), change management en strategie-implementatie combineert hij met gevoel voor menselijke verhoudingen in bijvoorbeeld het begeleiden van trainees en leiderschapstrajecten. Bijzonder is zijn passie voor medezeggenschap: procesbegeleiding van (centrale) ondernemingsraden bij onder andere overnames, (post)fusies en verkoop van bedrijfsonderdelen boeit hem zeer.

Luuk publiceerde artikelen over onderzoek naar (strategische) vraagstukken en verandermanagement. Hij is lid van de Ooa (Orde van organisatiekundigen en -adviseurs) en Certified Management Consultant (CMC). Mensen vinden Luuk betrokken, bevlogen en met een grote interesse in wat mensen beweegt.