Jack Kruf

adviseur

Jack Kruf (1954) richt zich als adviseur op ‘de kopzorgen van de top’, zowel in bedrijfsleven als overheid. Als president van PRIMO Europe zet hij zich internationaal in voor een meer effectief publiek bestuur en een sterke reductie van publieke risico's.

Nadat Jack als Wageningse ingenieur een zestal jaar had gewerkt binnen zijn oorspronkelijke ‘habitat’, is hij als adviseur aan de slag gegaan binnen de wereld van ICT. Het publieke domein intrigeerde hem zeer en verleidde hem eerst in Breda tot een stevige carrière in het lokaal bestuur, laatstelijk als algemeen directeur/gemeentesecretaris in Roosendaal.

Verantwoordelijkheid nemen, van buiten naar binnen denken én beweging krijgen in lastige situaties, dat is wat Jack kenmerkt. Nu hij weer terug is bij zijn roots - adviseren - focust hij op met name strategie bij regionale samenwerking, transitiemanagement en afstemming onderwijs-overheid-bedrijfsleven.

Nieuwsgierig naar zijn opinie? Lees het artikel De overheid: terugtreden, loslaten én leiden? op de website van PRIMO Nederland.