Cees Paardekooper

adviseur

Cees Paardekooper (1952) studeerde politicologie en bestuurskunde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij voert als adviseur uiteenlopende opdrachten uit op het gebied van beleidsstrategie, besturing en organisatieverandering in de volle breedte van de publieke sector.

Hij was docent bestuurskunde en beleidskunde, waarna een carrière bij het ministerie van Onderwijs en Wetenschappen hem gelegenheid gaf zijn liefde voor (strategisch) beleid en beleidsontwikkeling in de praktijk te brengen. In 1995 trad hij toe tot het Amsterdamse adviesbureau Ikon Beleidskonsulenten B.V., waar hij zich ontwikkelde tot een vooraanstaand expert op het gebied van strategieontwikkeling en besturing voor zowel markt, overheid als middenveld. Sinds 2001 is hij als adviseur aan ons bureau verbonden. Cees staat bekend als ‘conceptenmaker’ en ‘modellenbouwer’ maar hij is ook een echte ‘verhalenverteller’.

Hij voert als adviseur uiteenlopende opdrachten uit op het gebied van beleidsstrategie, besturing en organisatieverandering in de volle breedte van de publieke sector. Ook geeft hij leiding aan onderzoekopdrachten zoals bestuurskracht, organisatiedoorlichting en evaluatie beleids- en bestuurlijke processen. Met veel plezier modereert hij conferenties van colleges, managementteams en directies. Cees publiceert veel en graag. Hij is lid van de kernredactie van het Tijdschrift Bestuurskunde en docent Publiek Management aan de Universiteit Tilburg. Daarnaast geeft hij regelmatig gastcolleges over ontwikkelingen in het openbaar bestuur.