Terug naar Actueel

‘Disruptie gaat níet over technologie, maar over anders kijken’

Maureen Hendriks
10-4-2017

We staan aan de vooravond van een nieuw tijdperk, waarin na de industriële revolutie en het digitale tijdperk, de fase van robotisering organisaties zal doen opschudden. Steeds meer groepen medewerkers worden overbodig, de 15 urige werkweek zal wellicht haar intrede doen. De laatste is reeds in 1930 voorspeld door Keynes. Maar omdat we "nastreven" in plaats van "genieten", heeft het zo lang geduurd eer die voorspelling is uitgekomen. Nu lijkt het een kwestie van tijd eer verdeling van werk als schaarste onder de bevolking een onmiskenbaar thema van discussie zal zijn.

In deze fase lijken de strategische keuzes vooral technologie gedreven. Echter, de bedrijven en organisaties die het gaan "overleven" doen dit niet alleen omdat ze investeren in de juiste innovatieve technieken en werkprocessen. Het oude denken in ingekapselde organisaties met duidelijke grenzen zal hen de nekslag kunnen geven. Organisaties die op het niveau van professionals en medewerkers een continu proces van innovatie op gang brengen, in samenspraak en co-creatie met hun klanten en stakeholders, hebben daarentegen de meeste kansen. De "wijsheid" om de juiste strategische keuzes te maken zit allang niet meer (alleen) in de top. Netwerken van mensen die kennis en ervaringen delen vormen de sleutel in deze disruptie.

Lees meer hierover in het artikel van Peter Hinssen, op https://community.dynamics.com/b/dynamicsblog-nl-nl/archive/2017/03/28/peter-hinssen-disruptie-gaat-n-et-over-technologie-maar-over-anders-kijken

Deel deze pagina
  • Maureen Hendriks
    Maureen Hendriks
    adviseur