Terug naar Actueel

Professionaliteit in het PO

Gesprek voor bestuurders van koepels uit het primair onderwijs

Hans van Gansewinkel
19-5-2015

Op donderdagavond 16 april organiseerde WagenaarHoes Organisatieadvies alweer het derde goede gesprek voor bestuurders van koepels uit het primair onderwijs. Thema: professionaliteit. Hoe borg je professioneel handelen van bestuur, directies, leraren en bedrijfsbureau. Waar organiseer je als bestuurder, waar verleidt je en waar laat je het aan de professional zelf!

 

Jan Willem Kradolfer, vennoot WagenaarHoes en voorzitter OOA, was gastspreker: waarom eigen leiderschap nodig is, in de klas en in de bestuurskamer, en niet zozeer management... Het was een mooie bijeenkomst in Driebergen onder het licht van een prachtige lentedag. Bestuurders vertelden elkaar welke interventies ze plegen, waar de dilemma’s zitten en hoe groot de uitdaging is om zichzelf en anderen te brengen en te houden op het niveau van ‘reflective practitioners’. Het onderwijs vraagt om gedreven mensen die vanuit de relatie met leerlingen elke dag het beste uit zichzelf willen halen, zodat de kinderen optimaal kunnen leren. Cheek to cheek maar ook met de nodige professionele distantie, reflectief en analytisch vermogen naast alle dadendrang.

Binnenkort vindt u hier een verslag van de bijeenkomst. Het vierde goede gesprek zal plaats vinden op 24 september 2015.

 

Deel deze pagina