Conceptontwikkeling herbestemming erfgoed

Masterclass provincie Overijssel

29-10-2014

In opdracht van de Provincie Overijssel organiseert WagenaarHoes in november en december 2014 een masterclass over conceptontwikkeling bij de herbestemming van erfgoed.

Behoud en duurzame ontwikkeling van cultureel erfgoed

Een belangrijke doelstelling van het cultuurbeleid is het behoud en de duurzame ontwikkeling van cultureel erfgoed om zo de identiteit en eigenheid van Overijssel zichtbaar en beleefbaar te maken. Erfgoed is daarin dus een speerpunt. Een masterclass biedt de gelegenheid om inzichten op het gebied van conceptontwikkeling vanuit de wetenschap te verbinden met de praktijk.

Masterclass om kennis te delen

Aan de masterclass nemen ca. 20 vertegenwoordigers van erfgoedinstellingen, vastgoedorganisaties, gebiedsontwikkelaars en gemeenten uit Overijssel deel. Zij brengen allen kennis en ervaring in en delen die met elkaar en met een aantal experts op het gebied van conceptontwikkeling en herbestemming van erfgoed:

  • Paul Overakker, adviseur WagenaarHoes
  • Pieter van der Heijden, conceptontwikkelaar XPEX
  • Dirk Baalman, architectuurhistoricus Het Oversticht
  • Dolly Verhoeven, hoogleraar publieksparticipatie Universiteit Nijmegen.

Meer over herbestemming cultureel erfgoed

In het artikel van Paul Overakker wordt nader ingegaan op het belang en de essentie van conceptontwikkeling bij de herbestemming van erfgoed: Herontwikkeling van erfgoed - Het belang van samenwerking en een goed concept.