Summerschool gemeente Amsterdam

De stad in beweging

3-7-2014

WagenaarHoes levert een bijdrage aan de Summerschool van Gemeente Amsterdam:  een leer- en ontwikkelprogramma met verschillende interne en externe partners in de stad. Het thema van dit jaar is “De stad in beweging”.

Leiderschap

Jan Willem Kradolfer verzorgt de workshop Leiderschap en teamvorming, onderdeel van het Skillslab voor managers. Innovatief Amsterdams Leiderschap gevraagd. Wat voor inzet is nu eigenlijk echt nodig bij teamvorming? In effectieve (management)teams opereren managers die hun leiderschapstalent ten volle willen inzetten. Openstaan voor nieuwe perspectieven. Het nieuwe GMT heeft aan het begin van dit jaar onder begeleiding van Jan Willem Kradolfer al deze eerste stappen gezet. Who’s next?

Stragegie

Cees Paardekooper neemt de Amsterdamse ambtenaren mee op Strategiesafari. De ene strategische vraag is de andere niet. Wat zijn strategische vragen en hoe herken je ze? Hoe kan je soorten strategische vragen onderscheiden en welk repertoire heb je dan nodig? De ene benadering is in de ene situatie heel succesvol en in een andere niet. Wat je dan moet weten en doen, bespreken we samen tijdens de strategiesafari.

Mobiliteit

Rob Wagenaar en Maureen Hendriks werken met Amsterdam in een SPOT-workshop (Senior Potential Ontwikkelings Traject) uit wat nodig is voor ervaren 50+-ambtenaren, als onderdeel van het programma Mobiliteit & in beweging. Hoe kan Amsterdam deze ‘senior potentials’ ruimte geven om zich te blijven ontwikkelen en hun ervaring als professional in te zetten voor beweging in de stad?

Meer over de Amsterdamse Summerschool vindt u op de site van de Amsterdam.

 

Deel deze pagina
 • Cees Paardekooper
  Cees Paardekooper
  adviseur
 • Maureen Hendriks
  Maureen Hendriks
  adviseur
 • Rob Wagenaar
  Rob Wagenaar
  adviseur