Terug naar Archief

Nieuwe impulsen en verbindingen: samen uit de crisis

Bijeenkomst strategennetwerk

21-6-2013

De vraag hoe gemeenten, instellingen en bedrijfsleven gezamenlijk uit de crisis komen, stond centraal in de netwerkbijeenkomst van gemeentelijke strategen. Hoe kom je in beweging, welke verbindingen zijn voor gemeenten van belang en welke rol neem je dan aan?

StrategennetwerkOp 22 mei kwam op ons kantoor in Driebergen voor de 4e keer een mooie club ‘gemeentelijke strategen’ bij elkaar. Inmiddels begint er een stevig netwerk te ontstaan van mensen die zich bezig houden met strategische vraagstukken (gemeente-secretarissen, strategisch adviseurs, et cetera.). Na onderwerpen als ‘centrumgemeenten’ en ‘realisatiekracht in samenwerkingsverbanden’ stond deze avond in het teken van ‘nieuwe impulsen en verbindingen’. Oftewel: Hoe komen gemeenten, instellingen en bedrijfsleven gezamenlijk uit de crisis? Hoe kom je in beweging, welke verbindingen zijn voor gemeenten van belang en welke rol neem je dan aan?

Een breed thema, zo bleek, waarbinnen iedere deelnemer vanuit de dynamiek en actualiteit uit zijn/haar eigen regio eigen aandachtspunten, ervaringen en inzichten heeft. Inge van de Water, strateeg bij de gemeente Delft, verzorgde een inleiding. Zij reflecteerde op haar ervaringen en inzichten bij het aangaan van verbindingen met een veelheid aan partijen om echt dingen voor elkaar te krijgen. Mooie voorbeelden kwamen langs. Hieronder beschrijven we een aantal bespiegelingen die gedurende de avond, mede gebaseerd op ieders ervaringen, voorbij kwamen.

Meer weten over dit onderwerp of het strategennetwerk? Neem contact op met Cees Paardekooper via (0343) 52 40 10.

 

  • Cees Paardekooper
    Cees Paardekooper
    adviseur