• 3 oktober 2014 Jaarcongres griffiers
  9-9-2014

  3 oktober 2014 De toekomst van de lokale democratie

  De Vereniging van Griffiers organiseert op vrijdag 3 oktober in Zwolle het jaarcongres over de toekomst van de lokale democratie.

  Aan de orde komen vragen als: hoe ziet die toekomst eruit? Wat zien we daar nu al van? Hoe zit het met de legitimatie van de gekozen raadsleden? Wat betekent regionale samenwerking voor het functioneren van de lokale democratie? Als we de Nederlandse lokale democratie vergelijken met andere landen in Europa wat valt dan op?

  Lees meer
 • Leergang Aan het stuur in netwerken - januari 2015
  8-9-2014

  Aan het stuur in netwerken - start januari 2015

  In januari 2015 start de leergang Aan het stuur in netwerken voor de vierde keer. In de leergang gaat u met anderen op zoek naar antwoorden op vragen over effectief handelen in teams op het snijvlak van organisaties.

  Lees meer
 • 9 september Bedrijfskundig inzicht OR
  27-5-2014

  9 september Bedrijfskundig inzicht

  Op 9 september organiseren we een open-inschrijving training Bedrijfskundig inzicht voor ondernemingsraden. Lees de leaflet en neem contact op met Luuk Verburgh voor meer informatie en aanmelding.

  Lees meer
 • 21 augustus Sociaal domein - zomerschool
  26-5-2014

  21 augustus 2014 Zomerschool Sociaal domein

  Onder invloed van de decentralisaties bent u als gemeentebestuurder meer dan druk met het sociaal domein. De veranderopgave waar u voor staat is spannend en nog niet geheel te overzien. In de komende maanden zult u nog grote slagen gaan maken in de verdere invulling van het sociaal domein. Om de transformatie tot een succes te maken is helderheid nodig in onderlinge verhoudingen en rollen. Wij willen u helpen bij het tijdig inzicht krijgen in de rol die u als wethouder in het sociaal domein wilt nemen.

  Lees meer
 • Het Nieuwe Werken en de klant 5 maart 2014
  4-2-2014

  5 maart 2014 Het Nieuwe Werken en de klant

  Er is ons opgevallen dat in vele best practices bij de implementatie van HNW de klant buiten beschouwing is gelaten, terwijl die uiteindelijk de rekening betaalt. Er zijn ons slechts enkele succesvolle implementaties bekend van bedrijven die sterk klantcentraal opereren en die de klant dus uiteindelijk hebben meegenomen in het implementatieproces van HNW. Denk hierbij aan Interpolis Glashelder en OER Casus '96.

  Lees meer
 • Strategennetwerk - voorjaar 2014
  3-2-2014

  De strategische functie onder de loep

  Dit voorjaar 2014 organiseren wij alweer de 5e strategenbijeenkomst. Het thema deze keer: de strategische functie onder de loep. Praktische informatie: van 16.30 - 20.30 uur bij WagenaarHoes Organisatieadvies, Hoofdstraat 69 in Driebergen.

  Lees meer
 • Aan het stuur in netwerken - start 23 januari 2014
  7-11-2013

  Aan het stuur in netwerken - start 23 januari 2014

  Ida Wildeboer, Cees Paardekooper

  Op 23 januari 2014 start de leergang Aan het stuur in netwerken voor de derde keer. In de leergang gaat u met anderen op zoek naar antwoorden op vragen over effectief handelen in teams op het snijvlak van organisaties.

  Lees meer
 • Seminar bestuurskracht onderwijs
  4-10-2013

  Seminar bestuurskracht onderwijs

  Hans van Gansewinkel

  Op 10 oktober organiseren we een seminar voor bestuurders in het primair onderwijs met als thema: Versterking bestuurskracht - van lijden naar leiden. Het nemen van de regie door het veld moet leiden tot verbetering van de sturing op onderwijskwaliteit en het bestuurlijk vermogen.

  Lees meer