Terug naar Agenda

3 november 2014 Bestuurlijke toekomst professionele kantoren

Symposium op de Amsterdamse Zuidas

17-10-2014

Het vanzelfsprekend functioneren van professionele kantoren (Professional Service Firms) is in de laatste jaren verdampt. Cliënten zijn kritischer geworden en zoeken alternatieven. Traditionele organisatiemodellen werken niet meer. Een aantal kantoren is inmiddels in het zoeklicht van toezichthouders, politiek en pers gekomen. Om hieraan het hoofd te bieden moeten professionals en hun organisaties fundamenteel nadenken over hun werkwijze en besturingsmodellen in brede zin.

Een nieuwe legitimatie voor advocaten, accountants en adviseurs

Gerben Everts, bestuurslid van de AFM, suggereerde onlangs dat wij moeten ‘denken vanuit andere concepten dan het partnermodel'. De accountants zijn een eigen onderzoek gestart naar hun toekomstig functioneren. En binnen de consultancybranche is de discussie over disruptive innovation onlangs in een stroomversnelling gekomen, bijvoorbeeld geïnitieerd door artikelen als dat van Clayton Christenson van de Harvard Business School.
Analyses en mogelijke oplossingen waaieren nog flink uit, maar in de kern draait het om de essentiële keuzes: zijn we een business of een ambacht? Zijn wij partners of employees? Zijn wij omzet of inhoud gedreven?

We nodigen u hierbij uit deel te nemen aan ons symposium De bestuurlijke toekomst van Professional Service Firms om dit gesprek met collega managing partners van advocaten, accountants en advieskantoren aan te gaan. Lees hier de uitnodiging en het programma.

Informatie en aanmelden

Het symposium vindt plaats op 3 november van 17.30 uur tot 20.30 uur in de aula van Nauta Dutilh – Strawinskylaan 1999 te Amsterdam. Nauta Dutilh biedt na afloop een aangeklede borrel aan. Aan deelname aan dit symposium zijn geen kosten verbonden. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen aan secretariaat@wagenaarhoes.nl.

Harvard Rosarium Genootschap

Het Harvard Rosarium Genootschap is in 2007 opgericht door Nederlandse deelnemers aan de Harvard Business School-programma ‘Leading Professional Service Firm’ teneinde het leiden van Professional Service Firms op een hoger niveau brengen.

Leden zijn managing partners en voormalig managing partners van belangrijke Nederlandse PSF’s.

 

Deel deze pagina