5 februari 2014 Slim Samenwerken Dag

3-2-2014

Op 5 februari 2014 vindt de Slim Samenwerken Dag plaats voor gemeentebestuurders, gemeentesecretarissen en raadsleden. De dag staat in het teken van: Maatschappelijke initiatieven en verkiezingen – de uitdagingen van 2014. Alinda van Bruggen, Guido von Grumbkow en Noortje Gerritsen leveren een bijdrage aan de workshops.

Koers bepalen in een bewegend netwerk

In deze workshop wordt u uitgedaagd om na te denken over de vraag hoe u als bestuurder in veranderende samenwerkingsverbanden houvast en richting kunt bieden voor een betrouwbare en kosten efficiënte informatievoorziening en ontvangt u daarvoor praktische tips. In een unieke samenwerking laten Kees van den Tempel en Richard Lekkerkerk van Native Consulting (bedrijfsvoering en informatiemanagement) en Alinda van Bruggen en Guido von Grumbkow van WagenaarHoes Organisatieadvies, u ervaren dat u als bestuurder met denkkracht, onderlinge communicatie, lef en creativiteit een stabiele basis kunt creëren in een voortdurend veranderende omgeving.  

Versterking opdrachtgeverschap en samenwerking sociaal domein:
effectief zijn en  effectief maken

Alinda van Bruggen en Noortje Gerritsen van WagenaarHoes organisatieadvies nemen u mee naar 2015 en vragen die u dan zullen bezighouden. Zo maken zij u deelgenoot van knelpunten en oplossingen rond opdrachtgeverschap in het sociaal domein. Daarbij putten zij onder meer uit de ervaringen vanuit de simulatie ‘opdrachtgeverschap in het Sociaal Domein’ die in opdracht van de VNG is ontwikkeld. In de sessie zullen Alinda en Noortje, samen met een bestuurder die al aan de simulatie heeft deelgenomen, u meenemen in de inzichten die zo’n simulatie kan opleveren. Ook bespreken zij met u een aantal kansen en valkuilen in gezamenlijk opdrachtgeverschap. Verder komen tips en trucs aan de orde om de kansen te benutten en de valkuilen te omzeilen. Ook lichten zij de simulatie als ondersteuningsaanbod van de VNG toe. Zij laten u zien en voelen wat een simulatie zo anders maakt dan een discussie aan de bestuurstafel. U kunt de gevolgen van beslissingen die zijn genomen zelf beleven in een veilige setting. Dat bespaart u  in het achteraf te betalen leergeld. Ook kunt u mogelijke gevolgen van het beleid dat u aan het ontwikkelen bent nu al verkennen. De simulatie wordt per regio aangepast en speelt in de eigen regionale setting. Kernthema’s tijdens de simulaties  zijn goed (gedeeld) opdrachtgeverschap, succesvol samenwerken en lerende stelselontwikkeling.

Programma en aanmelding

Kijk op de de website van de VNG voor het programma en aanmelding.

Deel deze pagina
 • Alinda van Bruggen
  Alinda van Bruggen
  adviseur/ directie
 • Guido von Grumbkow
  Guido von Grumbkow
  adviseur
 • Noortje Gerritsen
  Noortje Gerritsen
  adviseur