Terug naar Agenda

15 januari 2015 KING jaarcongres

Keuzesessie Van transitie naar transformatie

21-11-2014

Meerdere wegen naar … van Rijk naar wijk. Dat is het thema van het KING Jaarcongres op donderdag 15 januari 2015. De decentralisaties zijn een feit, gemeenten hebben taken rondom zorg, werk en jeugd overgenomen van het Rijk. Wij verzorgen de keuzesessie Van transitie naar transformatie: effectief sturen op innovatie in en buiten de gemeentelijke organisatie.

Van transitie naar transformatie

De transitie is een feit: de drie grote decentralisaties zijn formeel klaar. Maar dat is pas het begin. De transformatie die nodig is in het sociaal domein moet nog plaatsvinden. Hoe kunt u, als gemeentesecretaris, daarop sturen? En wanneer bent u effectief? Hoe kunt u gerichte innovatie stimuleren in de netwerkverhoudingen in het sociaal domein? En welke vertaling vraagt de transformatie ook in uw eigen organisatie?

Simulatie om dilemma's en kansen te ervaren

In deze workshop wordt u door middel van een simulatie meegenomen naar een moment eind 2015. U ervaart de dilemma’s en kansen die zich dan voordoen om de transformatie te realiseren, kunt die verkennen en krijgt daarop feedback vanuit verschillende perspectieven, waaronder die van zorgaanbieders.  U krijgt concrete tips en handvatten mee voor versterking van uw rol.

De workshop wordt begeleid door Paul Overakker, Pauline van ’t Zelfde, Harry ter Braak en Alinda van Bruggen. Zij zullen ook inzichten en praktijkervaringen uit tal van gemeenten en regio’s inbrengen uit de simulaties die zij voor de VNG verzorgden. Meer informatie over het congres en aanmelding vindt u op de website van KING.

 

Deel deze pagina
 • Paul Overakker
  Paul Overakker
  adviseur
 • Harry ter Braak
  Harry ter Braak
  vennoot
 • Alinda van Bruggen
  Alinda van Bruggen
  adviseur/ directie