Terug naar Agenda

Het SOM Seminar Controller, Bestuur en Woningwet

9-3-2017

Op 21 juni 2017 vindt het SOM Seminar “Controller, Bestuur en Woningwet” plaats met onder meer Goos Minderman, Jaap Kleijwegt, Ed Vosselman en Harry ter Braak.

In de nieuwe woningwet worden specifieke verantwoordelijkheden bij de control functie gelegd. Tevens worden er criteria gesteld voor de onafhankelijkheid van de controller. Hiermee wordt beoogd dat de controller kan bijdragen aan het verbeteren van de rechtmatigheid en doelmatigheid.
De functie omvat dus niet alleen de financiële controle en verantwoording, maar vooral ook de toets op de effectiviteit en de efficiency van de gehele organisatie. De onafhankelijkheid wordt gegarandeerd door de control functie onder te brengen in een andere afdeling dan de financiële functie. Maar zowel de financiële functie als de control functie moeten worden betrokken bij de besluitvorming. 
U heeft dit vastgelegd in uw financieel reglement. Maar de praktijk blijkt weerbarstig! Het onderscheid tussen financiën, control en audit blijkt soms onduidelijk en de control functie wordt daarom soms verschillend geïnterpreteerd en ingevuld.
Daarom heeft SOM aan gerenommeerde specialisten rond governance, financiën en control én collega’s uit de praktijk van woningcorporaties gevraagd om hun visie rond control te delen. Hoe kan de control functie bij woningcorporaties het meest effectief worden ingevuld?

Daarom organiseren zij op 21 juni 2017 het SOM Seminar: 

“Controller, Bestuur en Woningwet” 


Inschrijven en programma

Deel deze pagina