Terug naar Publicaties

Podcasts Christian van den Berg

Christian van den Berg plaatst hier zijn Podcasts over Leiderschap, veranderkunde en organisatieontwikkeling.

Veranderstrategieën; adaptatie, generatie en transformatie

Welke lessen we  kunnen trekken uit jarenlange ervaringen met het managen van crisissituaties? En wat is het verschil in de veranderstrategieën Adaptatie, Generatie en Transformatie? Hierover spreek ik met dr. Selma van der Haar.

Luister hier naar de Podcast.

Lees hier het interview dat Marjoka van Doorn met Selma van der Haar had.

Lees hier het artikel op LinkedIn.

 

Digitalisering is een verandering die niet over techniek gaat

Met Martijn Koning, CIO van Alliander en in 2020 opgenomen in de MT - Next Generation Leadership Next 50, spreek ik over digitalisering. Zijn stelling is dat een dergelijke verandering niet gaat over techniek, maar over cultuurverandering en leiderschap.Samen bespreken we een paar mooie voorbeelden.

Luister hier naar de Podcast.

 

High Performance Organisations

"Een ‘High Performance’-organisatie is een organisatie die significant betere resultaten behaalt dan vergelijkbare organisaties, gedurende een periode van tenminste vijf jaar." Met Paul-Jan Linker spreek ik over HPO, delen we ervaringen en dilemma's die maken dat het organiseren van de voorwaarden voor een HPO nodig, maar ook lastig zijn.

Luister hier naar de Podcast.

 

Corona aflevering: Anti-fragile met Alinda van Bruggen

Andere tijden vragen niet alleen om actie, maar ook om reflectie. In deze speciale aflevering van de podcast Leiderschap, Veranderkunde en Organisatieontwikkeling zoom ik met Alinda van Bruggen uit. En kijken we naar een manier van werken en organiseren die gebaat is bij "schokken en verstoringen", die groeit en bloeit bij veranderingen, wanorde en stress: Antifragiliteit. Ofwel anti fragile.

Luister hier naar de Podcast.

 

Transactionele analyse (TA)

Een praktische en toegankelijke manier om te praten over  gedrag, communicatie en verandering. Samen met Michiel Westra verken ik de beginselen van de Transactionele analyse.

Luister hier naar de Podcast.

 

Communicatie. Wat gebeurt er op de tafel? En wat eronder?

Als gesprekken niet lekker lopen, kun je kijken naar de inhoud, de procedures, de relatie en het gevoel. Menda Groeneveldt is al 20 jaar actief als trainster en coach, heeft zich oa gespecialiseerd in effectieve gespreksvoering. Samen ontdekken we hoe het kijken naar deze  4 niveau's in communicatie kunnen helpen gesprekken weer vlot te trekken.

Luister hier naar de Podcast.

 

Icek Ajzen, model van gepland gedrag

Icek Ajzen's theorie van gepland gedrag is een van de meeste gebruikte modellen uit de gedrags-psychologie. Iedere veranderaar, of leider in een organisatie in verandering, doet er goed aan de lessen die hij ons leert, tot zich te nemen. Dit is de eerste aflevering uit de podcast Leiderschap, Veranderkunde en Organisatieontwikkeling van Christian van den Berg.

Luister hier naar de Podcast.

Meer weten? Of suggesties voor een nieuwe aflevering? https://www.linkedin.com/in/christianvandenberg/ of neem contact op met Christian.