Terug naar Cases

Duurzame ontwikkeling

Duurzaam Delft Dreamteam

Duurzaamheid staat hoog op de agenda van bedrijven, instellingen en gemeenten. Hoe deze partijen met elkaar te verbinden? Dialoog in een zorgvuldig samengesteld platform zorgt voor ongekende prestaties op het gebied van duurzame ontwikkeling.

Guido von Grumbkow:

"Ik heb de afgelopen jaren veel organisaties gezien en mensen gesproken die zich hier mee bezig houden. Daarbij heb ik geleerd dat het meer gaat om het verbinden van mensen en van ideeën die er al zijn, dan om te proberen het wiel opnieuw uit te vinden. Dit vergt ook een andere visie van de overheid ten opzichte van de maatschappij."

Duurzaam Delft Dreamteam

Guido heeft het Duurzaam Delft Dreamteam begeleid. Dit team is ontstaan vanuit een initiatief van de gemeente Delft. De gemeente had ambities op het gebied van duurzaamheid, maar realiseerde zich dat voor de concrete invulling allerlei partijen aan zet zijn. Die zijn samengebracht in dit team. Het team formuleert niet alleen ambities: er is inmiddels ook een aantal in de stad zichtbare projecten die de duurzaamheid vergroten. In zijn rol heeft Guido de gemeente geadviseerd over de bijdrage van de gemeente aan het team en heeft hij vorm gegeven aan het bij elkaar brengen van de verschillende partijen op basis van hun wederzijdse ambities.

Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling

Henk Klein, directeur Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling:

"Om een duurzame stad te worden gaan steeds meer gemeenten de dialoog aan met de inwoners. Welke instrumenten zet je daarvoor in, hoe faciliteer je dat in tijden van fors bezuinigen? Guido is voor mij op dat gebied een gewaardeerde sparringpartner die het vermogen om goed te luisteren en scherp te analyseren koppelt aan bestuurlijk en organisatorisch inzicht. Hij heeft daarmee bijgedragen aan een helder toekomstperspectief waar de vereniging Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling samen met andere partijen succesvol aan werkt."