Projectmanagement (pdf)

Basistraining Projectmanagement

Veranderende eisen aan projectmanagers? Werk aan de winkel

Een opdrachtgever verwacht vandaag de dag van een projectmanager dat hij het speelveld van het project overziet, en de processen in en rond het project beheerst. Dat is meer dan voorheen gevraagd werd, namelijk het managen van het project met behulp van methoden en technieken. De basistraining Projectmanagement speelt in op de huidige eisen aan projectmanagers. Na afloop bent u in staat om een project succesvol aan te sturen en de risico’s te overzien.

  • Alinda van Bruggen
    Alinda van Bruggen
    adviseur/ directie

Overzicht hebben en houden is de uitdaging

Naast de projectmanagementmethoden en -technieken worden andere competenties steeds belangrijker. Denk hierbij aan: stakeholderanalyses, ‘het spel kunnen en willen spelen’, communiceren in en buiten het project, invloed zonder macht, onderhandelen op vele niveaus en omgaan met stress. Het overzicht hebben en houden over een dynamisch projectmanagementproces is de uitdaging. Zo’n dynamisch projectmanagementproces benaderen wij vanuit vier verschillende perspectieven: de ik-, wij-, zij- en het-kant. Het doel van de basistraining is dat deelnemers in een project leren omgaan met alle vier perspectieven.

Combinatie van theorie en dagelijkse praktijk

Wij combineren een systematische en grondige overdracht van de theorie met concrete verbindingen naar de dagelijkse praktijk. Het is van belang dat het geleerde ook daadwerkelijk binnen de eigen organisatie wordt toegepast. Daarom werken deelnemers gedurende de basistraining aan eigen projecten.

Aanbieding op maat mogelijk

De basistraining bestaat uit een introductiebijeenkomst van één dagdeel en drie modules van één dag. Na deze training zijn projectmanagers of projectmedewerkers beter in staat de basistechnieken van projectmatig werken toe te passen. De grootte van de groep is 8 tot 12 deelnemers. De kosten bedragen € 6.750,- per groep. Wij stellen graag een aanbieding op maat voor u op.