Terug naar Homepage Academiebrochure (pdf)

Academie

Unieke aanpak via leren én interveniëren

Met de WagenaarHoes Academie dragen we bij aan het verder professionaliseren en ontwikkelen van leidinggevenden en medewerkers. Soms als een vervolg op een adviestraject om innovatieprocessen te ondersteunen. Andere keren staat opleiden en trainen meer op zichzelf. Maar altijd verbinden we professionalisering en ontwikkeling van mensen met de missie en kernwaarden van de organisatie. Direct door naar ons aanbod 

  • Alinda van Bruggen
    Alinda van Bruggen
    adviseur/ directie
  • Paul Geertsema
    Paul Geertsema
    adviseur/ directie

De gedachte

In de WagenaarHoes Academie verbinden we strategische ontwikkeling, organisatie-ontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling. Deelnemers ervaren een blijvend effect door de combinatie van inzicht, doorleven, beleven en doen. Het gaat in de Academie om leren én interveniëren. 

De werkwijze

We werken volgens het principe van action learning. Deelnemers leren in actie en werken in kleine groepen aan real life cases. Onze trainers en docenten presenteren vakkennis op een gedegen en tegelijkertijd verrassende wijze. Wij schromen niet om in de leerprocessen de onderstroom van overtuigingen en drijfveren te activeren. We zorgen voor een leeromgeving die is gebaseerd op onderling vertrouwen en wederzijdse betrokkenheid. Daarbij zeggen we altijd waar het op staat. Maar wel op een manier waardoor u een volgende stap kunt zetten, kunt handelen en waar nodig ‘interveniëren’.

Het aanbod

De WagenaarHoes Academie is gericht op managers, bestuurders en professionals uit zowel het publieke domein als het bedrijfsleven. Het volgen van een opleiding bij de WagenaarHoes Academie vraagt inzet, aanwezigheid en een leerhouding van de deelnemers. De adviseurs en trainers zijn uw partner in het realiseren van veranderingen. Daarmee ontwikkelt u niet alleen uw organisatie, maar ook u zelf. 

Wat u van de WagenaarHoes Academie kunt verwachten: persoonlijke intake, programma op maat, praktijkgericht leren, veranderkundige inzichten, gastdocenten en trainingsacteurs.

Het aanbod van onze opleidingen en trainingen is geclusterd in zes werkgebieden: bestuur en governance, individuele ontwikkeling, leiderschapsontwikkeling, professionele ontwikkeling, strategie en organisatie en teamontwikkeling.

Kijk hier voor het totaaloverzicht. Voorbeelden van opleidingen en trainingen die we nu verzorgen, vindt u op onze kalender.